打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟幾多人識簡岩著裝備

b1237689123 發表於 12-5-2017 09:56
睇哂咁多留言, 感覺唔到人地有咩特別針對你既意思 :

"全智明女 天照套 除左打蒙古之外 升lv未死過主咁 ...

知音人
不過即使有滿級王金 精靈 龜符  著唔岩裝 其實都唔太坦得住講果堆怪   所以著岩裝好重要
祖2係一個好方法 但只局限保一個 (試過叫新手祖2放主角 D將帥唔好帶出場 帶D廢兵出黎死 照帶佢吸後期怪 )
我講下我自己睇法 明女著天照套 坦到冰城 但坦唔到其它後期(即使有滿級王金) 但如果轉用帝套 都仲可以打到冰城 然後王金既等級夠高就可以打埋其它更高階既怪

最後真係要強調多次 即使有晒滿級王金 精靈 龜符 著唔岩裝都係坦唔住...
因為本人試過單人暴走飛機 著岩裝 250王金 2級物抗精 250天使 無龜符既情況下 滅團率高達70%  (飛機其實真係好痛 果招AOE傷害未出蒙古之前 應該最痛)
帶左龜符 放天使放到手軟 先叫穩  (所以無必要唔會自己升 組隊升仲快 )
回復 支持 反對

ko59595 發表於 12-5-2017 20:10
知音人
不過即使有滿級王金 精靈 龜符  著唔岩裝 其實都唔太坦得住講果堆怪   所以著岩裝好 ...

唔關著裝岩唔岩事 打飛機最重要係天使  當然你夠血狂回都OK
佢打你其實係最低傷泥 一樣扣幾千
回復 支持 反對

ko59595 發表於 12-5-2017 20:10
知音人
不過即使有滿級王金 精靈 龜符  著唔岩裝 其實都唔太坦得住講果堆怪   所以著岩裝好 ...

我自己升提3,我雙開多
另一個全陣240以上,帶項/德川/金/巨,依4隻必要
我自己陰/天使/孔/天王/燕/BUFF形凶
不過我打提3只會用龜天/雀天
龜天清得慢好多,但打依D場龜天可以冰到人基本清得慢人地都唔會放到咩技,
所以龜天其實天使開得放一下,換走凶(龜天有凶同沒凶分別相差沒幾)換多幾隻補血上陣應該唔洗就係放開頭個下天使OK

雀天通常都係要清得快,清得慢小小D怪堆晒過來真係要係咁禁隻天使
我通常雀天放4下技就放一下天使,睇情況狂唔狂禁天使,因為多技禁一下實有人死
主要都係雀天打傷要小小時間,我兩下一堆怪都要等多小小時間
不過清左得頭3堆基本點2下天使,通常都係放完6下技跟住睇D怪放唔放技,唔放清埋後面個D
我雀天2下一堆飛機,個人認為劫火打出來既傷害比較快,燒傷2下打出來既速度比較慢影響殺怪既爆發力同收尾速度.,5隊大約20秒完場

所以我認為如果你狂禁天使,一係清得未必夠快,二可能沒控場
回復 支持 反對

henryns 發表於 13-5-2017 06:46
唔關著裝岩唔岩事 打飛機最重要係天使  當然你夠血狂回都OK
佢打你其實係最低傷泥 一樣扣幾千 ...

唔明你意思 你意思係無抗都打到飛機? 你高D抗性自然唔洗係咁放天使 但你著唔岩 你放到手殘都一樣死 呢樣我肯定
回復 支持 反對

ko59595 發表於 13-5-2017 08:08
唔明你意思 你意思係無抗都打到飛機? 你高D抗性自然唔洗係咁放天使 但你著唔岩 你放到手殘都一樣死 呢 ...

我既意思係就算爆抗 有某D怪要死都係會死
你講到好似只要著岩裝 (雙抗200 +)就可以企係度硬打D怪唔會死咁
回復 支持 反對

henryns 發表於 13-5-2017 11:15
我既意思係就算爆抗 有某D怪要死都係會死
你講到好似只要著岩裝 (雙抗200 +)就可以企係度硬打D怪唔會死咁 ...

我又唔知我邊句說話令你覺得打所有怪都唔死 我開post已經講明蒙古肯定坦唔住  我之後提到果d飛機 白馬 都係實際上坦得住 有人去練既地方  
你講既最低傷 我就唔知有樣咁既野 但如果真係有 個條件都係要你抗性去到最高啦 你唔著岩裝 抗性點去到頂?
實際上係無頂抗呢樣野 因為後期怪會減你抗   所以都係盡谷
事實上打飛機就係著岩裝+滿級金巨就可以硬打  蒙古果d聽聞好op係做唔到(好難講之後會唔會出更高lv既防裝 更高抗性)
但我唔會同人講 算數啦 點玩都坦唔住蒙古d怪 點都有d怪秒殺你 而唔做到最好
我就覺得你講到著裝唔重要 咁我同你就無討論既意義 因為我反對
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 13-5-2017 06:58
我自己升提3,我雙開多
另一個全陣240以上,帶項/德川/金/巨,依4隻必要
我自己陰/天使/孔/天王/燕/BUFF形凶 ...

對唔住之前死牛一邊頸
想問下其實217金219巨 天照明女 虎天 打咩安全又好升
蒙古完全放棄 提3試過打到2隊(睇位唔係次次得)
回復 支持 反對

terry199727 發表於 14-5-2017 08:45
對唔住之前死牛一邊頸
想問下其實217金219巨 天照明女 虎天 打咩安全又好升
蒙古完全放棄 提3試過打到2隊 ...

想轉地方升LV一定轉裝同食毛唔可以全智
天照得龍天小怪/冰肥/冰樹/黑肥,其他仲小經
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 14-5-2017 12:48
想轉地方升LV一定轉裝同食毛唔可以全智
天照得龍天小怪/冰肥/冰樹/黑肥,其他仲小經
...

宜家轉返8000mp全血 會5會多選擇
回復 支持 反對

terry199727 發表於 14-5-2017 21:42
宜家轉返8000mp全血 會5會多選擇

其實8000mp都太多啦不過唔影響你打怪既 如果想谷多d戰 可以再洗小d  你睇下你明女一次回幾多血 你再望下你隻天使血量上限幾多 你就發現你回既血量over左
一般黎講天使係1萬mp 全血 如果你唔係無想再加上高lv 你天使血量應該5000內  
回復 支持 反對